lauantaina

Tyttö joka oli niin kuin muut

-

Olipa kerran tyttö, joka oli tosi taitava olemaan niin kuin muut. Se oli niin taitava olemaan niin kuin muut, että se ei enää muistanut mitä se oli ollut ennen niitä muita.

Kun joku kysyi sen tytön nimeä, se sanoi mitä mieleen tuli. Yleensä mieleen tuli sellainen nimi, joka kuullosti jotenkin taiteelliselta ja hienostuneelta. Kun joku pyysi sitä tyttöä juhliin kanssaan, se tyttö lähti aina, vaikka oikeastaan se ei tuntenut ketään eikä kukaan sitä. Kun joku hymyili sille tytölle, se hymyili aina kauniisti takaisin. Kun joku kysyi sen tytön mielipidettä, se valitsi aina sellaisen mielipiteen, mikä sopi sille toisellekin. Kun joku kysyi, mitä se tyttö teki, se tyttö vastasi aina tekevänsä melkein samaa kuin se toinen. Kun joku kertoi matkustaneensa jossakin, se tyttökin kertoi olleensa siellä. Jos olisi katsonut tarkkaan sitä tyttöä, olisi huomannut, että yleensä se tyttö alkoi näyttää ihmeellisesti siltä jonka kanssa se kulloinkin seurusteli. Se tyttö oli kaikkien suosikki. Siksi sitä aina pyydettiin juhliin.

Kerran kun se tyttö oli taas valinnut taiteellisen ja hienostuneen nimen ja saanut kutsun juhliin, tapahtui jotain outoa. Se tyttö meni sinne juhliin ja alkoi jutella yhden pojan kanssa. Siitä ei kuitenkaan oikein tullut mitään. Se poika ei hymyillyt. Niin se tyttökään ei voinut hymyillä. Se poika ei ollut mitään mieltä mistään. Niin se tyttökään ei ollut mitään mieltä mistään. Se poika ei kertonut tekevänsä mitään. Niin se tyttökään ei kertonut tekevänsä mitään. Se poika ei ollut edes matkustanut missään. Niin se tyttökään ei ollut matkustanut missään. Se poika vaan seisoi siinä. Niin se tyttökin vaan seisoi siinä.

Siinä seisoessaan se poika näytti ihan perunalta kepin päässä. Niin se tyttökin sitten alkoi näyttää perunalta kepin päässä. Ne vaan seisoivat siinä. Oli tosi hiljaista.

Silloin se tyttö sanoi, että se halusi kotiin. Se ei jaksanut juhlia ja sillä ei ollut mitään sanottavaa kenellekkään. Se poika nyökkäsi ja otti sitä kädestä. Matkalla ovelle sen tytön perunapäähän kasvoi kolme porkkananpunaista hiusta.

-

Ei kommentteja: