maanantaina

Tyttö joka kesytti

.

Yhdellä tytöllä oli tosi pitkä tukka. Se oli kullanvärinen niin kuin leijonanharja. Tytöllä oli äiti, joka kampasi tytön tukan. Äiti osasi laittaa tytön tukan tosi nätisti. Kun tyttö kulki kadulla niin häntä luultiin melkein prinsessaksi.
.
Tytön äiti oli tosi hauska ja rakasti juhlimista. Tytön kotona oli tosi usein juhlia. Niihin juhliin tyttö ei kutsunut koskaan ystäviään. Ne olivat sellaisia aikuisten juhlia. Niissä juhlissa tyttö sai valvoa niin pitkään, kun hän vain halusi. Tyttöä ei väsyttänyt ikinä, koska vieraat halusivat silittää aina tytön nukkuessa tämän tukkaa eikä tyttö pitänyt siitä. Silloin kun kotona ei ollut juhlia, tyttö ja äiti katsoivat elokuvia myöhään. Tytön äiti oli tosi hauska ja hän vain nauroi tosi pelottaville elokuville. Tyttöä ei naurattanut, mutta hän ei koskaan laittanut silmiä kiinni, vaikka pelotti.

Yhtenä päivänä tyttö oli juhlinut niin paljon ja katsonut elokuvia niin paljon, että ei enää jaksanut yhtään juhlia eikä katsoa. Niinpä tyttö karkasi sirkukseen ja ryhtyi leijonankesyttäjäksi. Tyttö ajoi tukkansa pois niin, että hänestä tuli kalju. Tytöstä tuli tosi kuuluisa, koska hän oli niin taitava kesyttäjä. Kerran tytön äiti tuli sirkukseen katsomaan tytön esitystä. Tyttö ei ollut nähnyt äitiään pitkään aikaan ja äidistä oli tullut vanha. Tyttö tunnisti hänet kuitenkin yleisön joukosta, sillä joka kerta kun tyttö antoi merkin leijonalle iskemällä ruoskalla lattiaan, hän katsoi suoraan äitiään kohti. Ja joka kerta äiti hätkähti ääntä. Muut ympärillä hurrasivat ja taputtivat tytön hurjille kesyttäjäntaidoille. Mutta äiti ei nauranut enää niin kuin ennen, hän vain itki koko esityksen ajan.

.

Ei kommentteja: