torstaina

Satumuksia

-

Olipa kerran, mutta ei ole enää. Jospa sittenkin oli, eikä sittenkään.

Eräänä päivänä aamun sarastaessa tuli pimeää. Silloin kalastaja sai kolme toivetta ja toivoi kolme kertaa vähemmän kelmua valmiseineksiin. Siitä lähtien kaikilla valtakunnan asukkailla oli kylliksi ruokaa ja juomaa ja niinpä heistä tuli paino-ongelmaisia löysien vyötäröresorien ystäviä.

Samoilla seuduilla pontevat porsaat rakensivat innolla majojansa, mutta koska oppimisvaikeuksia ei diagnosoitu tuli 66,66% majoista susia. Siksi susi tuli, puhkui ja puhalsi, kunnes totesi, että ei kannata ja lähti kotiinsa. Samoihin aikoihin lähti Hannu kotoaan ja ripotteli leivänmurusia viitoikseen polulle, mutta linnut söivät ne ja siksi Hannu menetti ikuisiksi ajoiksi kosketuksensa luontoon.

Niihin aikoihin ruma ankanpoikanen löysi itsestään joutsenen, mutta löydettyään joutsenperheensä, se ymmärsi, että ankat olivat olleet itse asiassa aika leppoisaa seuraa verrattuna joutseniin.

Vuosia myöhemmin prinsessa Ruusunen heräsi linnassaan, mutta nähtyään sulkahattuisen prinssin, hän olisi halunnut jatkaa uniaan. Seuraavan vuoren takana Lumikin kurkkuun takertui omenan pala ja siitä lähtien hän vältteli kasviksia ja siksi kaunis vaalea hipiä muuttui lihanpunaiseksi akneeksi. Läheisessä metsässä Kultakutrin kurkkuun takertui puolestaan paha puuro ja siinä sivussa rikkoutui tuoli ja kun vielä piti nukahtaa liian pieneen sänkyyn, retkeili Kultakutri siitä lähtien vain ja ainoastaan Ikeassa, jossa aamupalalla tarjoiltiin ruotsalaisia lihapullia ja sänkyjä sai pidennettyä helposti ja halvalla mielensä mukaan.

Hammelin pillipiipari ratkaisi kaikkien ongelmat soittamalla huiluaan niin että kukaan ei sen jälkeen tohtinut lähettää enää ketään Euroviisuihin.

Lopuksi he saivat toisensa ja puoli valtakuntaa ja joutuivat käymään ankaria budjettineuvotteluita valtakunnan toisen puolikkaan kanssa. Siispä he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti ja kärsivät kauhean kivuliaan kuoleman.

Olipa kerran, mutta ei ole enää. Jospa sittenkin oli, eikä sittenkään.

Näin puhui Zarahustran vatsa oksennustaudissa. Herätkää, nauttikaa jääkaapin antimista ja olkaa valppaina, sillä parasta ennen päivämäärä tulee.

-

Ei kommentteja: