torstaina

Pingviinejä nähty Pohjoisnavalla

-

Keksin hukanneeni paperin. Liian arvokkaan hukattavaksi. Siinä kohtaa suhteellisisuudentaju heitti häränpyllyä ja kadonneesta paperista tuli maailman tärkein dokumentti. Elinehto. Seitsemän oikein rivi. Ihmiskunnan testamentti. Ei auttanut, että joku sanoi, että sattuuhan sitä. Valmistauduin rämpimään selitysten suolla. Valmistauduin keksimään korvausvaihtoehtoja. Aloittamaan änkyttävän puhelinkierroksen. Sisäisesti olin haavanlehti.

Päätin kuitenkin viime hetkellä luottaa, että asiat sujuvat. Ryhdistäydyin ja pakotin ääneni reippaaksi ja rennoksi. Tulos oli, että en ollutkaan hukannut mitään. Paperia ei ollut koskaan hyppysiini edes annettu. Käsittämätöntä, mitä vääryyksiä aivot keksivät, kun niille antaa valtaa. Käsittämätöntä, miten asiat välillä kääntyvät ylösalaisin. Ikään kuin joku pieni jäynäkääpiö niitä pompottelisi oman mielensä mukaan.

Sain tuosta kaikesta virtaa loppupäiväksi. Ehkä se oli jäynäkääpiön pikkujoululahja. Hassua, että kaikkien paperipinojen tonkiminen ja penkominen kutistui kirpuksi, kun selvisi, että kaikki oli kunnossa.

Pitäisiköhän sitä hankkia personal mistaker. Sellainen, joka pistäisi tekemään sopivankokoisia virheitä, jotka ratkeaisivat sitten ihan hokkuspokkus ja tulisi hyvä mieli. Sellainen mistaker opettaisi luottamaan siihen, että kaikesta selviää ja mitään kamalaa ei tapahdu. Auttaisi selviytymään jyrän alle jäämisestä voittajana. Opettaisi paperinaruihin hirttäytymistä ja sukkahousuihin tukehtumista. Antaisi simulaatiotunteja maapallolta putoamisesta. Päämääränä ymmärtää, että ei täältä voi pudota. Kyykkyyn voi joutua menemään, mutta se on avaruudellisessa mittakaavassa kuitenkin aika pientä. Pitää polvet vetreinä.

Olen tänään avannut ikkunoita valinnan vapaudelle ja vastuulle. Siitäkin huolimatta että lunta tulee tupaan ja pyyhkijät eivät toimi. Tulkoon vaan. Vapaus ja vastuu. Voimasanoja. Niillä selviää umpihangessa. Matkalla pohjoisnavalle liputtamaan moraalin puolesta. Pois alta. Jääkarhut ja napatäit. Ja pingviinit. Siellä te kuitenkin jossain lymyilette, vaikka muuta väittävät.

Katketkoot sauvat, jäätyköön räkä. Viekööt pienet perkeleet havut ja suuret saatanat sukset. Tässä olla turhaan harjoiteltu jyrän alle jäämistä ja maapallolta putoamista.


-

Ei kommentteja: