tiistaina

Jos päiväsi on kaunis ja kirkas älä suotta rasita mykiöitäsi

-

"Äiti pistelee nuppineulalla vauvan päälaen herkkää kohtaa, aukiletta." Jos se lopettaisi vihdoin itkunsa. Kun äiti on nyt vähän väsy.

"42 naista raiskataan päivässä Suomenmaassa. Keskimäärin kaksi heistä ilmoittaa poliisille." Näin kai kuuluu olla. Ei tehdä tästä mitään numeroa.

"10-vuotias poika poikkeaa koulumatkalla naapuritaloon ja raiskaa 8-vuotiaan ja 7-vuotiaan tytön. " Mitähän sitä teki 10-vuotiaana koulun jälkeen?

"Alakouluissa alkaa olla aika harjoitella suojautumista sen takia, että repuista löytyy sellaista, jolla yritetään kertoa, että kaikki ei ole hyvin. Tämä on leikkiä enää todennäköisyyden kanssa", sanoo eräs asiantuntija ja kertoo lisää.

Nuoruus on kokeilujen aikaa. Elämän parasta siinä sivussa. Etsitään itseä teiltä ja turuilta. Haetaan seikkailuja. " Tytöt tunkevat kossua tamponiin, jotta saavat alapäänkautta iloisen pöhnän ennen diskoa. Osa pökertyy vessaan, siksi valvojien täytyy kytätä ahkerasti. Pojat erottelevat kovalla työllä omosta siniset hiukkaset, sekoittavat ne öljyyn ja sivelevät viilleltyyn päälakeensa. Ja tosi flowta hakevat purkavat videonauhat koteiloistaan ja keittävät kattilassa liuotteista sopivaa boolia. "

Joka toinen päivä yksinäisyys selättää jonkun rypyt. Jos tänään kukaan vanhus ei tapa itseään niin ylihuomenna sitten mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Joka toinen päivä tapahtuu. Mutta se on sellaista hiljaista vaan. Hys.

Pesutuvassa nainen alkaa itkeä pyykkejä viikatessaan adhd-lastensa arkea. Ei oikein jaksa. Täytyy kävellä niiden kanssa kaksi tuntia sateessa, kun muuten satuttavat itsensä sisätiloissa. Yrittää keksiä, miten selviäisi vessasta ja nukkumisesta kunnialla niiden kanssa.

"Kun väkivaltatilastossa lukee sarakkeessa Suomen kohdalla luku 60%, Hollannissa ja Sveitsissä samassa sarakkeessa lukee 4%. "

Lisää voi lukea vaikka alibin vuosikerrasta.

Mitä täällä tapahtuu?

Ei se et ole sinä. Joku korvaasi kuiskuttaa...

Kuka sitten? Joku jossain kaukana kaukana vuorien takana laaksossa? Vai siinä seinän takana? Peilissä?

Puhuminen on turhaa. Hiljeneminen hirveämpää.

Hiljaisina haistelemme tätä kaikkea neniemme edessä. Hyväksymme olemalla hiljaa. Antaudumme taistelematta. Nuuhkimme pahuutta, mutta emme katso silmiin. Suljemme ikkunaluukut ja menemme aikaisin nukkumaan.

Kumpi on pahempaa huútava hurja teko vai sen hiljainen hyväksyntä?

Kaiken keskellä kuulemma meidän pitäisi katsoa insesti-ihmistä rinta rinnan kauniisti silmiin ja kohdata tasavertaisena. Tuomitsematta. Hyökkäämättä. Antaa mahdollisuus. Kaiken keskellä pitäisi kertoa lapsosille , että täällä pärjää, kun jaksaa yrittää. Jokainen on hyvä omana itsenään ja kaupan päälle säkin pohjalle heitetään vielä ehdoton rakkaus. Ottakaa ja syökää. Täyttäkää vatsanne. Tämä on ihan kiva paikka. Tuitui. Ja hei muistakaa jotain voi oikeasti sattua. Kaiken keskellä pitäisi kai tehdä muutakin kuin tervehtiä silmiin katsomatta hissiä odottavaa oman talon mummoa. Tampata vaikka matot ja istua puoli tuntia pullan ääressä. Kaiken keskellä pitäisi tarjota väsyneelle äidille tunti tai kaksi unta ilman huolia.

Mitä meillä on sitten tarjota toisillemme?

Tuntuu, että tässä on takki tyhjänä ja pöydässä eilisen tähteitä. Tarjottimella moralisointia, tekopyhyyttä, ja tirkistelyä. Kuorrutettuna voivoilla. Olkaa hyvät. Miksi kukaan ei ota? Tässähän vallan emäntä loukkaantuu. Ei jaksa itsekkään syödä, kun vähän väsyttää. Oksennetaan yhdessä. En mä tilannut tällaista. Ei tämä ole itsetehtyä. Kai. Haukutaan pitopalvelu.

Mutta onneksi tämän kaiken voi laittaa patetian piikkiin ja tallettaa jonnekin sosiaalipornon nimekkeen taakse. Sitten voi keittää teetä ja katsoa televisiosta vaikka Metsoloita uusintana. Siellä ongelmat ratkeavat viimeistään viikon päästä. Ja onneksi oven takana Jehovan todistajat pudottavat esitteen. Vielä ehtii varata taivaspaikan jonnekin kellarikerrokseen.

Käsi alas sellainen joka maailmaa parantaa.

Unohdetaan maailma ja aloitetaan jostain ihan muusta. Vaikka tulevan nenäpäivän kunniaksi nenänpäästä.


-

4 kommenttia:

Otto Tiksistä kirjoitti...

Pukeuduin tänään vain Jehovien takia. Niiden lapussa lukee "Haluaisitko tietää totuuden?"

En nyt sentään, totuus vie elämänlaatua. Ilmoja voisi pidellä ettei nenä vuotaisi. Kun kylmii, on villasukkia aina vain yksi. Mitä ne tekevät pareilleen?

Alina Vitiä kirjoitti...

Tuo kommenttisi ensimmäinen lause tiivistää hienosti marraskuun ytimen. Sillä voisi aloittaa uuden katekismuksen.

Totta turiset tuosta totuudesta ja elämänlaadusta. Parempi pipo päässä yksi villasukka jossain raajassa simmut kiinni sisätiloissa.

Kun silmä välttää se toinen sukka naamioituu kengänpohjalliseksi ja lähtee karkuun nukkaantuneesta suhteestaan pokailemaan laadukkaita satiinisukkahousuja Stockmannille.

Paranemisia ja jehovia.

Anonyymi kirjoitti...

Sinä se vasta osaatkin kirjoittaa, alina *taputtaa selkää ja vähän myös olkapäätä* Saa yhdestä ajatuksesta kiinni ja jo heitetään toinen naamalle. Erikoinen ja persoonallinen blogi. Tarinat kelpaisivat hyvin lapsille kerrottaviksi. Näitä voisi lukea päiväkodissa lastensatuina (!)

Alina Vitiä kirjoitti...

Tuo oli kivasti muotoiltu, että kun saa yhdestä ajatuksesta kiinni, seuraava lentää jo naamalle.

Kuvaa tätä puuhastelua tällä pallolla muutenkin. Seuraavaa heittoa odotellessa. Karkuun ei pääse. Ottakaamme siis komeita koppeja ja muistetaan merkitä kuolleet hiekkaan.